به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، نشست و هم اندیشی جوانان و دانشجویان ایرانی مقیم مالزی با حضور کارشناسان حوزه و دانشگاه در کوآلالامپور برگزار شد.
در این برنامه که با حضور دکتر علی اکبر ضیائی رایزن فرهنگی کشورمان در مالزی ،حجت الاسلام والمسلمین رفیعی از اساتید حوزه و دانشگاه و خانم دکتر ثقه الاسلام از اساتید ایرانی دانشگاههای مالزی و همچنین با حضور نمایندگان انجمن های دانشجویی دانشگاه های مختلف مالزی و هیات های مذهبی جوانان مقیم مالزی و نمایندگان دانش آموزان ایرانی مدارس ایرانی کوالالامپور برگزار شد، پس از قرائت قرآن دکتر علی اکبر ضیائی رایزن فرهنگی کشورمان با عرض خیر مقدم به مهمانان و جوانان حاضر، از قشر جوان به عنوان فرصت سازندگی ایران یاد کرد و گفت: این قشر تلاشگر ایران از جوانان بسیاری از کشورهای همسایه و در حال توسعه پیشتازترند و توانایی این را دارند تا ایران را به قله های رفیع توسعه برسانند.
وی گفت: باید از توان جوانان ایرانی در داخل و خارج از مرزها برای توسعه و رشد کشور بهره برد.
* پنج ویژگی جوانان از نگاه قرآن
در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین رفیعی از اساتید حوزه و دانشگاه فرصت حضور در جوانان را برای خود مفید دانست و بیان نمود :دوره جوانی دوره زیبایی ،توانمندی و طولانی ترین فصل زندگی انسان است و در مداقه ای که من در قرآن نمودم پنج ویژگی از ویژگیهای که برای جوانان بیان شد شامل ایمان و باور (سوره کهف)، شجاعت، حیا و هنجار شکن نبودن(قصه دختران شعیب)، اعتدال و میانه روی و تعبد شرعی و تقید دینی و التزام به مبانی دینی (سوره لقمان) است."
وی با ذکر حدیثی از امیرالمومنین بیان نمود:" انسان قدر دو چیز را نمی داند مگر آن را از دست دهد 1- سلامتی 2- جوانی. پیامبر اسلام نیز جمله ای دارد که ما باید به این جمله ببالیم ایشان فرمود خداوند زمانی که مرا به رسالت مبعوث نمود جوانان موافقت نمودند و پیران مخالفت کردند.
حجه الاسلام رفیعی افزود:"جوانی دوران بسیار پرارزشی است امروز دشمن هم به همین دلیل دست بر روی جوانان گذاشته است که این فطرت پاک را سخت تحت تاثیر بگذارد و تمام هزینه های خود را معطوف آنان نموده است ."
در ادامه این جلسه جوانان و شرکت کنندگان در این جلسه با طرح سوالات ،مشکلات و پیشنهادات با محور های "اعتماد به نفس در جوانان – دینداری و دین گریزی در جوانان – نشاط و افسردگی در عصر حاضر – وظایف متولیان فرهنگی در نظام اسلامی – مبانی گفتگو های تمدنی و فرهنگی و... " و همچنین طرح سوالات زیر به ارائه نظرات خود در این نشست پرداختند:
پس از ارائه نظرات و سوالات جوانان حاضر در جلسه حجه الاسلام والمسلمین رفیعی و خانم دکتر ثقه الاسلام در خصوص مسائل مطرح شده به ارائه نظرات خود پرداختند.
حجه الاسلام رفیعی در خصوص شادی جوانان و کاهش نشاط در جوانان ایرانی، کاهش فرزند در خانواده های ایرانی، کاهش تحرک و دوری جستن از شیوه های سنتی را در کاهش نشاط این قشر موثر دانست و گفت: دین برای افزایش نشاط در جامعه پیشنهاد افزایش روابط اجتماعی، پیاده روی، شرکت در رقابت ها، شنا، گفت وگو و حضور در دشت و کوهستان را داده است.
* مذهبی ها با نشاط تر از دیگران هستند
وی با استناد به تحقیقات انجام شده گفت: مذهبی ها با نشاط تر از دیگران هستند و احساس به هم ریختگی در این افراد وجود ندارد. تعداد خودکشی و طلاق نیز در خانواده های غیرمذهبی بیشتر از خانواده های مذهبی است.آمار نشان می دهد بیش از دو میلیون دختر بالای 30 سال در کشور تاکنون ازدواج نکرده اند و 80 درصد افراد متاهل صاحب یک تا دو فرزند هستند که این خود عامل کاهش نشاط در افراد و بین خانواده ها می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه درباره علل بی اعتنایی به دین، عملکرد متولیان دین، دلزدگی از عملکرد متولیان، تربیت خانوادگی، دوستان ناباب، بدجلوه دادن دین و ایجاد محدودیت توسط دین را از علل اعتنای کمتر جوانان به دین دانست.
وی گفت اکنون برخی دین را بد جلوه می دهند و با خارج شدن یک شاخه مو از روسری، فرد را اهل جهنم می دانند که این بد جلوه دادن دین است. مبانی دینی را باید بین جوانان خوب و زیبا جلوه داد به گونه ای که جذب دین شوند.
خانم دکتر ثقه الاسلام نیز در ادامه این جلسه با اشاره به نشاط بین جوانان، گفت: شادمانی، لذت و نشاط دارای تعاریف متفاوت است.
* چه کنیم که نشاط به انحراف کشیده نشود؟
وی گفت: فرد در دوران جوانی بدنبال دگرگونی و عوض کردن است و افرادی که قبل از رسیدن به این دوران در خانواده های بدون تعارضات مذهبی بزرگ شده اند کمتر تغییر می کنند.
این استاد دانشگاه های ایران و مالزی، گفت نشاط در جوانان باید براساس اصول اسلامی و در خانواده شکل بگیرد تا به انحراف کشیده نشود.
وی در خصوص بی اعتنایی برخی جوانان به دین نیز گفت: جوان براساس شرایط سنی مسایلی را که خوشش بیاید انجام می دهد و به همین دلیل برای تربیت افراد باید از دوران کودکی اقدام کرد تا زمانی که فرد به دوران جوانی می رسد پخته شده باشد و دین در وجودش شکل گرفته شده باشد.
دکتر ثقه الاسلام گفت که به همین دلیل مسئولان مدارس بیشتر از اساتید دانشگاه برای تربیت این قشر مسئولیت دارند.
در پایان این برنامه دکتر ضیائی رایزن فرهنگی کشورمان نیز ، حضور و تعامل جوانان را با مسئولین فرهنگی و استفاده از نظرات قشر جوان تحصیل کرده باعث ارتقا و شناخت متقابل در اجرای برنامه های فرهنگی در خارج کشور دانستند. وی در پایان بر اجرای برنامه های مشابه و استفاده از نظرات جوانان اظهار امیدواری کردند .
نظر شما